Boerderijwinkel met biologisch vlees

Oktober/november 2016

Wat een genot, zo'n lange nazomer. Een echte Indian Summer. Die konden we wel gebruiken na zo'n natte julimaand. De boeren gingen hier zelfs klagen over droogte... te droog om de aardappels uit de grond te halen. Maar inmiddels is ook die klus bij de meeste geklaard en wordt de ploeg te voorschijn gehaald om de aarde weer zwart te laten kleuren.

Na 15 oktober mogen de koeien niet meer in het natuurgebied weiden. Daarom hebben we ze naar huis gehaald. Een gedeelte loopt op stal, met name de mannelijke dieren en de kalveren en de rest loopt nog lekker in de wei, achter de stal. Er staat nog gras zat en zolang het enigszins droog blijft, kunnen ze daar nog prima toeven. Voorlopig is het nog wel even herrie op stal, want de kalveren zijn wel bij hun moeder vandaag gehaald, oftewel gespeend. Moeders kan zich weer klaar gaan maken voor haar volgende nakomeling en kindlief moet nu voor zichzelf kunnen zorgen en zich vullen met gras in plaats van melk. 

De vlag kan uit: we zijn weer bereikbaar via de normale weg. Het ziet er misschien allemaal nogal "werk-in-uitvoering-achtig" uit, maar u hoeft niet meer om te rijden. Mocht er een kraan of tractor in de weg staan... laat u niet terug sturen: zij horen aan de kant te gaan om u door te laten!

Op de volgende data ligt er (naast het vlees in de vriezers) vers vlees in de koeltafel:

Zaterdag 29 oktober RUNDVLEES

Zaterdag 12 november     VARKENSVLEES

Zaterdag 12 november LAMSVLEES

Zaterdag 26 november RUNDVLEES

Zaterdag 3 december RUNDVLEES