Boerderijwinkel met biologisch vlees

Februari 2017


De eerste lentedagen hebben we al weer achter de rug. En wat gaat het dan snel! Het gras komt overeind, wordt groener en de eerste nies-buien van pechvogels met hooikoorts zijn al gesignaleerd. Maar het mooiste is toch altijd weer wat het met ons mensen doet... jas aan, schoenen aan en naar buiten. Heerlijk de zon op je huis voelen en snuiven. 

In de stal is het druk; de koeien zijn aan het afkalven. We hebben er in één week zes tegelijk gehad, nu is het weer even rustig, maar waarschijnlijk met de volgende volle maan zal het wel weer prijs zijn. Mooi toch altijd om te zien hoe dat werkt. 

Het werk voor de winkel gaat gestaag door... slachten, inpakken en de voorraad op peil houden, zodat u lekker eten kunt. Er wordt minder vlees gegeten, maar gelukkig kiezen de mensen er wel voor om dan te gaan voor goed vlees. Goed van smaak, maar minstens zo belangrijk... van dieren die een goed leven achter de rug hebben. 

Op de volgende zaterdagen ligt er vers vlees in de koeltafel"


zaterdag 25 februari RUNDVLEES


De vlag kan uit: we zijn weer bereikbaar via de normale weg. Het ziet er misschien allemaal nogal "werk-in-uitvoering-achtig" uit, maar u hoeft niet meer om te rijden. Mocht er een kraan of tractor in de weg staan... laat u niet terug sturen: zij horen aan de kant te gaan om u door te laten!