Boerderijwinkel met biologisch vlees

April/Mei 2017

Lente, paasdagen, vakantie, barbecue-weer op komst, koe kalverij, aflammerij en last, maar zeker niet but least: onze eigen gezinsuitbreiding....  Genoeg om de dagen mee vol te krijgen. Onze Daan groeit en we genieten volop van hem. Korte en gebroken nachten, alhoewel we ze gewend zijn hebben we zo onderhand het gevoel dat we wel tegen een deurpost in slaap zouden kunnen vallen. Maar ook dat gaat weer voorbij weten we.

Een zonnig weekend.... en de vraag naar barbecue vlees. Ruim twintig graden, begin april dat moet natuurlijk wel gevierd worden. Je weet maar nooit wanneer het weer kan hier in dit kikkerlandje. Voor ons was het het startsein om te gaan denken aan het klaar maken van barbecue vlees. Een vroege start dit jaar; speklappen marineren, worstjes maken, sate steken. 

Niet alleen in huis, maar ook in de koeienschuur is het ook een kraamkamer. Afgelopen week (weer volle maan!) wel zeven stuks, waaronder een tweeling. 

De schapen zijn vorige week uit hun jas geholpen, zodat ze het wat minder warm hebben binnen en alle energie kunnen besteden aan het lammetje wat nu nog groeit binnenin, maar dat eind april op de wereld gezet moet worden. 

Op de volgende zaterdagen ligt er vers vlees in de koeltafel"

zaterdag 22 april VARKENSVLEES

zaterdag 29 april RUNDVLEES

zaterdag 5 mei  KIP 

zaterdag 27 mei VARKENSVLEES

zaterdag 3 juni RUNDVLEESDe vlag kan uit: we zijn weer bereikbaar via de normale weg. Het ziet er misschien allemaal nogal "werk-in-uitvoering-achtig" uit, maar u hoeft niet meer om te rijden. Mocht er een kraan of tractor in de weg staan... laat u niet terug sturen: zij horen aan de kant te gaan om u door te laten!