Natuurbeheer en biologische landbouw

Met zoveel jaar ervaring in natuurbeheer en biologische landbouw lukt het wel eens om wat van onze gedachten op papier te zetten. Een fractie van wat ons bezighoud kunt u hier bekijken.

Dit is in vogelvlucht wat u op deze site kunt bekijken. U kunt er wel een avondje voor uittrekken om het allemaal te bekijken. We hopen dat u het zo leuk vind dat we u een keer in de winkel ontmoeten. Heeft u nog vragen, mail ze ons dan kunnen we kijken of we er een antwoord bij kunnen verzinnen.

“Natuur maak je met een graafmachine”

Auteur: Hans Meyer |  Hans Meyer is boer in ZeeuwsVlaanderen. Hij ziet zijn omgeving net als wij hier in de Leenheerenpolder veranderen volgens nieuwste mode gril: steek de dijk door en laat het achterliggende land onder water lopen, om zo nieuwe natuur te maken. Lees zijn boeiende kijk op hoe natuur weg gegraven wordt om natuur te maken. Lees hier het volledige artikel.

Klopt het verhaal achter de grote grazers?

Auteur: Freek Ampt | In veel natuurgebieden in Nederland worden een paar koeien met grote horens en lange haren uitgezet die dan, zogenaamd “natuurlijk” gaan begrazen. Ze hebben het voorrecht om het hele jaar buiten te mogen (of beter gezegd; te moeten) lopen. Grote grazers worden ze genoemd. Maar wat zijn grote grazers eigenlijk en is de manier waarop zij in ons land worden ingezet wel zo natuurlijk? Lees hier het volledige artikel.