Boerderijwinkel met biologisch vlees

Zomer 2017


De stallen zijn leeg, we gaan weer aan het zomerseizoen beginnen! De koeien lopen op het land achter de schuur en in Strijen, op het Oude Land. Als u een stukje naar beneden scrolt kunt u zien hoe blij ze waren om buiten te kunnen rond rennen.

De schapen met lammetjes lopen op de wei naast de schuur. Alleen de pappotten zitten nog in de schuur, want die krijgen voorlopig nog drie maal daags hun flesje.

Mocht u denken dat wij nu met onze armen over elkaar kunnen gaan zitten, helaas... nu begint het wachten op mooi weer en dan drie dagen hollen rennen vliegen om de regen voor te zijn, zodat we het voer voor de komende winter binnen kunnen halen. De stallen moeten opgepoetst worden; alle mest eruit rijden, hekken controleren en waterbakken nakijken. En tussen de bedrijven door genieten van elkaar en de zomer. 

In de winkel hebben we de barbecue vriezer klaar gemaakt. Volop keuze in sate's, worstjes en ander lekkers voor op de houtskooltjes. Dus als u trek heeft, kom dan zeker wat halen.

Op de volgende zaterdagen ligt er vers vlees in de koeltafel"

zaterdag 1 juli VARKENSVLEES

zaterdag 29 juli LAMSVLEES helaas.... we hebben zojuist (23-7) de lammeren uitgezocht, maar door de langdurige droogte zijn ze niet genoeg gegroeid om naar de slager te brengen; geen voeding in het gras, geen kilo's aan het lijf. Deze week heeft het gelukkig weer geregend en zal het gras ook weer gaan groeien. Hopelijk lukt het over een week of vier wel en kunnen we de diepvriezer van het lamsvlees ook weer aanvullen

zaterdag 19 augustus VARKENSVLEES

zaterdag 26 augustus RUNDVLEES