Boerderijwinkel met biologisch vlees

December 2017

December... feestmaand! Eerst de "ouwe klaas" met zijn pieten en daarna zetten we ons huis vol met allerlei dingen waarvan we de rest van het jaar zeggen "toch wel een beetje druk al die tierelantijnen". Maar we blijven het gewoon doen... gelukkig maar. Het hoort bij tradities en die hoeven helemaal niet verkeerd te zijn. Hoe zei die Ier dat ook al weer? "Traditie is als een lantaarn; de domme houdt zich er aan vast, voor de wijze verlicht hij zijn weg".

December is ook de maand waarin we uitpakken op tafel. Eerst snuffelen we alle kranten door om voor te proeven in ons hoofd. Het één is wel ons smaakje, het ander valt gelijk af, omdat we er geen goede herinnering aan hebben. Ook daarmee bouwen we aan traditie; elk jaar iets anders uit proberen, of gewoon lekker zoals altijd... een heerlijke rollade of kippenpoot, omdat je weet dat die altijd goed in de smaak valt.

In de winkel ligt er voor elk wat wils. We maken mooie hammen, er liggen rollades en braadstukken. En bent u iemand die het graag eenvoudig houdt... kippenpoten, draadjesvlees of een biefstukje, het is er allemaal. Ook aan de mensen die gaan voor het gemak is gedacht: Boeuff Bourgion, alleen even opwarmen, stokbroodje erbij en klaar. Daar hoef je niet eens een schortje voor over je pyjama om te binden. Denkt u, "zeg ben je nou helemaal, dat kan ik best zelf maken" ... het recept staat op de website!

Heeft u vragen over de bereiding of bereidingstijd van het vlees? Bij de recepten vindt u uitgebreide informatie over de bereiding van rund- varkens- en lamsvlees. Uiteraard kunt u uw vraag ook altijd mailen: marleen@natuurfreak.com 

In december is de winkel extra geopend:
* woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur
* vrijdag 8,15 en 22 december van 11.00-16.00 uur
* zaterdag van 11.00-16.00 uur

Op de volgende zaterdagen ligt er vers vlees in de koeltafel:

zaterdag 1 december RUNDVLEES &  KIP

zaterdag 9 december   VARKENSVLEES

zaterdag 15 december RUNDVLEES

zaterdag 23 december  RUNDVLEES