Assortiment

Boerderijwinkel met heerlijk vlees

VANAF 1 SEPTEMBER BEZORGEN WIJ GEEN VLEES MEER AAN HUIS. DE BOERDERIJWINKEL IS WEL GEOPEND, OP WOENSDAG VAN 2-5 EN ZATERDAG VAN 11-4 UUR.
MEER INFORMATIE LEEST U TERUG IN ONZE NIEUWSBRIEF (de kerk... en de kogel) 

In onze boerderijwinkel verkopen we het vlees dat we met het natuurbeheer maken. Heerlijk door de natuur voorgekruid rund- en lamsvlees, biologisch varkensvlees en biologische kip. Als we net geslacht hebben verkopen we vers en anders is het diepgevroren. Er is dus altijd vlees in de winkel! Als u naar de winkel komt hoeft u niet te bestellen, dat is alleen nodig als u wilt dat we het vlees bij u thuis bezorgen.

Als u naar de winkel komt dan mag u een kijkje nemen in de stallen. Dan kunt u zelf zien hoe de dieren erbij lopen, wat ze te eten krijgen en wie er voor ze zorgt. Als het niet te druk is lopen wij even met u mee naar de dieren om tekst en uitleg te geven. U zult begrijpen dat er in de winter meer te zien is op stal dan in de zomer, de meeste dieren lopen dan buiten.


Wat u moet weten over de bereiding van het vlees:

  • Ontdooi het vlees in de koelkast; dan heeft u het minste vochtverlies
  • Haal het vlees minimaal een half uur voor de bereiding uit de koelkast, haal het uit de verpakking en leg het op een bord op het aanrecht. Het vlees komt dan op kamertemperatuur. Maar nog belangrijker: ons vlees is vacuüm verpakt. Als u het vlees direct vanuit de verpakking in de pan doet kan het vlees een sterke smaak en geur hebben. Dat ligt dan niet aan het vlees, maar aan het vacuüm. Laat het vlees dus altijd even "luchten"
  • Grotere stukken vlees als rosbief, haasbiefstuk, staartstuk, laat u wel een drie kwartier tot een uur "luchten"
  • Vlees dat u ontdooit heeft moet u niet meer invriezen. Het is niet zo dat u ziek zult worden van het vlees (tenzij u het op het aanrecht heeft ontdooid natuurlijk), maar de cel structuur van het vlees verandert door het ontdooien en opnieuw invriezen. Het is dus gewoon niet zo goed voor de kwaliteit van het vlees. Na bereiding, als het vlees warmer dan 80 graden geweest is, kunt u het vlees wel weer opnieuw invriezen, de bacteriën zijn dan gedood.
  • Een aantal van onze producten worden eerst aangevroren, voordat ze vacuüm verpakt worden. Deze producten kunt u gemakkelijk per stuk uit de verpakking halen. Bijvoorbeeld de saucijzen, de vleesburgers of de tartaartjes. Je hoeft dus niet in 1x de verpakking op te maken, maar je kunt er uit halen wat je nodig hebt voor je maaltijd en de rest terug leggen. Niet vergeten: zolang er nog ijs in zit, kan het product terug in de vriezer.
  • Ontdooi nooit vlees in de magnetron! Behalve dat je al half gare randjes aan je vlees hebt verandert het ook nog eens de cel structuren van het vlees en dit gaat ten koste van de kwaliteit van het vlees.